Om Kenneln

Kort om kennel Ipixuna

  • Vi är en liten kennel med uppfödning i vårt hem.
  • Syftet med vår avel är att få så rastypiska friska, sunda och trevliga hundar som möjligt.
  • Vi följer SKK:s regler och bestämmelser.
  • Vi har en till två kullar per år och våra hundar som går i avel är HD, ED (höfter och armbågar) röntgade, patella (knäna) undersökta och på våra Eurasier kollar vi även ögon och sköldkörtel.
  • Våra hundar är alltid tillsammans med oss som en naturlig del av familjen.

Lite mera...

 

Jag, Carina Johansson och min man Per köpte våran första gårdshund 1994, det var en liten go och superglad hanhund som kom från Keans kennel nere i Skåne, vilken drevs av Evy Nilsson.

 

1998 blev jag fodervärd till en liten tik som kom från Kennel Kabokas vid namn Kabokas Bea Blåeld, vi kallade henne för "Ida", och det var då började min karriär som uppfödare började.

 

Kabokas tog två kullar på "Ida" och jag tog tre kullar, hon var en fantastisk avelstik och en mycket fin och ansvarsfull liten mamma. Ida dog hösten 2014 och hon blev 16 år och 3 mån gammal.

 

Vårt barnbarn Leon hjälper mig ibland med våra hundar, han tycker att det är så rolig. Han är väldigt duktig i utställningsringen och har även vunnit en del. Hundarna älskar honom, dom blir så lyckliga när han kommer till oss. Mycket tack vare Leon så älskar alla våra hundar barn.

 

Husse i huset ställer naturligtvis också upp och hjälper mig, när jag ska åka iväg på äventyr med någon/några av hundarna (utställningar eller parning) då tar han hand om resten av gänget som är kvar hemma.

Var?

 

Du finner kennel Ipixuna i Handen, ca 2 mil söder om Stockholm. Vi har nära till skog och även en sjö som heter Rudan. Vi har mycke villt alldeles inpå knuten, mycket älg, rådjur och harar. En och annan grävling och räv har vi även funnit spår och sett glimtar av.

Carina Johansson

Vallavägen 252

136 41 Handen

Mobil Tel: 070 684 22 26

Tel: 08 777 80 69

© Kennel Ipixuna